Η +πλεύση για πρώτη φορά στο ιστορικό νησί των Ψαρών!

 

Η Φθινοπωρινή Αποστολή της +πλευσης, αποτελούμενη από ένα πλήθος ιατρών, διαφορετικών ειδικοτήτων, επισκέφτηκε τα Ψαρά από  τις 10 έως τις 12 Νοεμβρίου 2023.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης προσφέρθηκαν  δωρεάν εξειδικευμένες ιατρικές υπηρεσίες στους κατοίκους μας, ενισχύθηκαν  τα σχολεία και παράλληλα πραγματοποιήθηκαν ενημερωτικές δράσεις για μικρούς και μεγάλους.

Με την επίσκεψη επισφραγίστηκε  και η δημιουργία σταθμού ηλεκτρικών ποδηλάτων στο Δήμο μας, μέσω δωρεάς της +πλεύσης, που θα συμβάλλει στην περαιτέρω εξυπηρέτηση κατοίκων και επισκεπτών του νησιού μας με φιλικά προς το περιβάλλον μέσα μετακίνησης.

Η +πλευση (σύμπλευση), είναι Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία που έχει σκοπό την υποστήριξη και βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων των ελληνικών ακριτικών νησιών. Μαζί ήταν  και κλιμάκιο της Εθελοντικής Δράσης Κτηνιάτρων Ελλάδος (Ε.Δ.Κ.Ε.) για να προσφέρει κτηνιατρική περίθαλψη σε αδέσποτα ζώα του νησιού μας.

«Η +πλεύση επισκέφτηκε  για πρώτη φορά  το Ηρωικό και ιστορικό νησί μας και είμαστε σίγουροι ότι τα μέλη της μαγεύτηκαν από την ομορφιά του και την φιλοξενία των κατοίκων του. Η παρουσία τους είναι αμιγώς εθελοντικού χαρακτήρα και μας προσέφεραν  δωρεάν εξειδικευμένες ιατρικές υπηρεσίες και εκπαιδευτικές δράσεις που συμβάλλουν στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής μας. Είμαστε ευτυχείς που ξεκινά μια νέα συνεργασία που μόνο θετικά μπορεί να προσδώσει και στις δύο πλευρές και εκφράζουμε τις θερμές μας ευχαριστίες επίσης για την δωρεά εκπαιδευτικού υλικού στα σχολεία μας και για τη δημιουργία σταθμού ηλεκτρικών ποδηλάτων στο Δήμο μας», δήλωσε ο Δήμαρχος Ηρωικής Νήσου Ψαρών Κωνσταντίνος Βρατσάνος.

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.